Інформаційний фронт

Далі текст автора: 

УВАГА!

Тут зібрані описи та посилання на ресурси, що дозволяють українцям долучитися до інформаційної протидії російським окупантам. Список постійно оновлюється, а деякі ресурси можуть втратити свою актуальність.

Я не є координатором цих груп! Я - такий самий учасник, як і ви. Цей документ створений, щоб допомогти мені і вам мати всі можливості під рукою. Будь-які ваші питання чи пропозиції щодо ресурсів надсилайте безпосередньо їх координаторам.

Якщо ви знаєте перевірені ресурси, які можна додати до списку, прошу писати мені у Фейсбук: https://www.facebook.com/maks.babaev

 

Важливо для Telegram каналів! Перед тим як писати скаргу, треба «потусуватись» на каналі близько 10 секунд - полистати, поставити реакцію на пост. Інакше, Telegram може сприйняти вас як бота!

 

  1. Робота у Вконтактє: https://t.me/+pV7GcMP_JG4zZTgy
    Автоматизований процес як надсилати руским інфу у ВК - персонально та по групам. Свій акаунт в ВК не потрібен. Ботів, інструкцію, програми для часткової автоматизації процесу та все інше - дають.
    Важливо,  працювати потрібно з ПК, не з телефону.
  2. Telegram Канал https://t.me/stoprussiachannel
    Блокування ресурсів, які поширюють фейки та пропаганду. У прикріплених повідомленнях є інструкції. Інформація постійно оновлюється, тому бажано періодично перевіряти нові надходження.
  3. Telegram Канал https://t.me/infoArmyU
    Канал масової та політиної підримку руху за Україну та проти війни. У прикріплених повідомленнях є інструкції. Інформація постійно оновлюється, тому бажано періодично перевіряти нові надходження.
  4. Telegram Бот https://t.me/zenyk_bot
    Чат-бот, який видає автоматично відповіді на найбільш популярні аргументи росіян. Цей чат бот - повноцінний інструмент, який має величезну базу контактів росіян (їх ніки в телеграмі).
    Бот автоматом видає контакт росіянина (кому писати), видає автоматом повідомлення яке йому написати та видає відповіді на найбільш популярні аргументи росіян, типу «8 лєт бамбілі домбасс», «Україна нацисти», «ета всьо нато віновати».
  5. Telegram Бот t.me/stop_russian_war_bot
    Бот для повідомлення підозрілих медіа ресурсів та каналів до СБУ. Натиснувши кнопку *Cyber Front 💻💣*, Ви маєте можливість надати відомості, які будуть використані для проведення кібератак на інфраструктуру окупанта.
  6. Інструкція по роботі у різних соцмережах:
    https://docs.google.com/document/d/19c8sbdAyngDrDeqCRFkzgWSyBdpWbaMs/edit
    Інструкції та купа шаблонів тексту і відео для постів у всіх соцмережах, а також Google Maps i Tripadvisor. Оновлюються. 
  7. Telegram Бот “Ищи своих” https://t.me/rf200_now
    Вся актуальна інформація про загиблих та полонених військових ЗС РФ в Україні. Гуманітарний проект, мета якого сповістити родичів загиблих про їхню долю. Цей бот можна поширювати тим росіянам, які хочуть знайти своїх близьких військовослужбовців, а також як доказ війни.
  8. Telegram Канал “Спільні зусилля” https://t.me/+HgrS4jgoAhk1NDQ6
    Чат для координації штормів у соцмережах серед західних політиків та лідерів думок.
  9. Telegram чати для перекладачів, редакторів та дизайнерів для створення інформаційних матеріалів для протидії російській пропаганді
    Чат адмінів, після чого вас додають у чат відповідно до завдання: https://t.me/+wAzt4yqC4sw4MzAy
  10. Facebook група “Протидія ботам” https://www.facebook.com/groups/677212993408799/
    Група для виявлення та блокування профілів на ФБ та в інших соцмережах, що поширюють недостовірну інформацію про події в Україні.
  11. Сторінка для блокування російських сайтів
    https://stop-russian-desinformation.near.page/
    Встановлюєте VPN, якщо ще не маєте. Якщо що, мануал тут: https://uk.soringpcrepair.com/how-to-free-install-vpn-on-pc/
    Відкриваєте лінк внизу. І залишаєте комп’ютер відкритим. Краще відключити режим сну, або слідкуйте, щоб комп не засинав. Нічого додатково робити не треба, просто тримайте сторінку відкритою. Цей інструмент закидає російські пропагандистські сайти запитами та створить величезне навантаження на їхню інфраструктуру. Увага! Ваш браузер працюватиме повільно, або сторінки взагалі не вантажитимуться. Цей інструмент для вас, тільки якщо є вільний комп’ютер з стабільним безлімітним інтернетом. Потім вкладку можна просто закрити.
  12. Канал для DDOS атак на російські пропагандистські сайти
    https://t.me/ddos_separ
  13. Сайт з базами телефонів білорусів для надсилання повідомлень
    https://zarmy.rip/

Важливо!! Не відправляйте на вотсап більше 15 повідомлень з одного номеру. Вотсап може заблокувати ваш акаунт!

ГУР, розвідка США та НАТО передбачають вторгнення армії Білорусі на нашу землю найближчим часом. Потрібно опрацювати військових та їх сім'ї, щоби в них був вихід не померти, а здатись в полон. Для втілення цієї задачі хороші люди створили сайт, де є телефони білоруських військових та їх родичів. Прямо на сайті дуже легко відправляти їм повідомлення. Дуже важливо донести білорусам їх реальну перспективу тут в Україні. І закликати до альтернативи – скласти зброю одразу ж після переходу кордону.

  • Telegram бот єВорог для фіксування ворожої техніки та військ
    https://t.me/evorog_bot
    У чатбот можна перейти з головного екрана застосунку Дія або ж за посиланням в коментарях. Надсилайте відео з ворожою технікою чи солдатами, бажано до 1 хвилини або 3–4 фото. Дуже важливо також писати, куди саме рухається колона (в якому напрямку). Адже часто ми отримуємо заявки тільки з переліком техніки. А за рухом техніки на відео та вашими коментарями можна спрогнозувати час, за який вони будуть на певній точці. Щоб наші військові вже там їх зустріли) Надавайте матеріали, які ви зняли самостійно. Не використовуйте чужі фото, навіть якщо взяли їх із чатів, яким довіряєте. Це можуть бути фейки. Перш ніж дістати телефон і почати знімати, переконайтеся, що ви в безпеці. І пам'ятайте, що поширювати матеріали з місцем розташування українських військових не можна. Це вартує їм життя. Будьте пильні.

  • Петиція про припинення індексації Google російськомовних посилань з лінгвістичною формою "НА Україні".
    https://www.change.org/p/stop-indexation-of-russian-language-links-with-the-na-ukraine-linguistic-form-by-google?changeinvitetoteam=true
    Просимо підтримати Петицію до компанії Google про зупинку індексації російськомовних посилань із мовною формою «НА Україні». Цей захід є не тільки значущим символічним актом підтримки поваги до Української державності і суверенітету, а й дієвим алгоритмом протидії поширенню по всьому світу злочинної пропаганди та дезінформації з боку РФ.